لوگوی-قدپلاس

درمان گودی کمر چقدر طول میکشد

درمان گودی کمر

درمان گودی کمر‌ از راه‌های متفاوتی امکان‌پذیر می‌باشد اما هر کدام از این راه‌ها بسته‌به اینکه چگونه انجام می‌شود مدت زمان آن متفاوت است. بسیاری از افرادی که دچار این مشکل هستند هنگامی که تحت درمان قرار می‌گیرند همواره این سؤال را مطرح می‌کنند که درمان گودی کمر چقدر طول می‌کشد؟ مدت زمان درمان گودی کمر به میزان گودی و انحنای به وجود‌آمده و همچنین به شیوه‌ درمانی پزشک متخصص بستگی دارد. معمولاً درمان بین ۶ ماه تا یک سال به طول می‌انجامد.

گودی کمر چیست؟ 

اگر توجه کنید می‌بینید که ستون فقرات گردن و ناحیه کمر به شکل طبیعی مقداری جلوتر از بدن شما به شکل خمیده قرار‌ گرفته‌است. در نتیجه به طور طبیعی این وضعیت به شما کمک می‌کند تا شرایط خود را حفظ نمایید و هنگامی که حرکت می‌کنید ضربه‌هایی را که وارد می‌شود جذب کنید. هر عاملی که سبب شود تا انحنای ستون فقرات شما از حد معمول خود بیشتر شود گودی کمر نامیده‌می‌شود.

علائم داشتن گودی کمر 

علائم گودی کمر متفاوت می‌باشد که اگر شناخت کامل نسبت به آن‌ها پیدا کنید می‌توانید تشخیص دهید که آیا گودی کمر دارید یا خیر. در اینجا به تعدادی از  این علائم اشاره می‌کنیم.

عقب رفتن باسن و برجستگی زیاد آن
افرادی که قوس کمر دارند معمولاً این حالت در آن‌ها مشاهده می‌شود

به وجود آمدن شکاف و فاصله هنگام دراز کشیدن
افرادی که دارای گودی کمر هستند هنگامی که بر روی زمین دراز می‌کشند بین کمر و تشک یک فاصله زیاد ایجاد می‌شود.

اختلال در انجام برخی فعالیت‌های جسمانی
افرادی که مشکل گودی کمر دارند برای‌ ایستادن یا نشستن دچار مشکلات می‌شود در نتیجه دچار درد گودی کمر‌شده و نیازمند استراحت بیشتری می‌باشند.

علت بروز گودی کمر 

  • کمبود ویتامین دی
  • دراز کشیدن بر روی شکم
  • ایستادن و نشستن نادرست
  • پوکی استخوان
  • ملتهب بودن فضای دیسک بین مهره‌ها
  • وزن زیاد و نداشتن برنامه غذایی درست
  • ضعیف بودن عضلات همسترینگ و سوئز خاصره‌ای
  • ضعیف بودن عضلات پشتی ران و دور‌کننده‌های مفصل ران
  • پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و حمل کیف خیلی سنگین
  • ضعیف بودن عضلات شکم باعث انتقال فشار بر روی ستون مهره‌ها می‌گردد و در نتیجه گودی کمر ایجاد می‌شود.
  • کوتاهی پا که باعث بهم خوردن توازن و تعادل عضلات لگن می‌شود و در نتیجه باعث ناهنجاری و ایجاد قوس کمر می‌گردد.

درمان گودی کمر با ورزش در خانه 

درمان گودی کمر با ورزش در خانه یکی از راه‌های مؤثر برای برطرف کردن این مشکل می‌باشد. قبل از اینکه این موضوع را از جنبه پزشکی مورد بررسی قرار دهیم یکی از راه‌های مؤثر ورزش درمانی است. برای درمان گودی کمر با ورزش می‌توانید بر روی شکم خود درازکشیده و مچ پای راست خود را به باسن نزدیک کنید. سپس پا‌های خود را بکشید و سعی کنید این بار پای چپ خود را به باسن نزدیک نمایید.

حرکت cat&cow

یکی دیگر از حرکات مهم رفع گودی کمر با ورزش حرکت گاو و گربه یا cat&cow است. این حرکت در ورزش یوگا وجود دارد و به این گونه است که به صورت چهار دست و پا قرارگرفته و یک بار کمر به داخل به صورت قوس مقعر داده‌ می‌شود و سر و گردن باید در این مرحله بالا نگه‌داشته‌ شود و در مرحله بعد کمر به صورت قوس محدب سرو گردن به سمت پایین می‌آید. تمرین دیگری که برای درمان این مشکل در خانه مناسب می‌باشد دراز نشست است که نه تنها بر روی شکم و پهلو‌ها تأثیر می‌گذارد بلکه بر روی گودی کمر نیز مؤثر است.

پیلاتس‌

از ورزش‌هایی است که برای درمان این مشکل بسیار مفید می‌باشد. قبل از انجام این حرکات ورزشی حتماً با مربی و پزشک خود مشورت کنید. در پیلاتس حرکت توپ پیلاتس از حرکات بسیار مفید برای درمان گودی کمر شدید می‌باشد. این حرکت به این صورت انجام می‌شود که توپ را در یک فاصله معین از دیوار و کمر قرار می‌دهند و سعی می‌کنند تا آن را در آن حالت نگه دارند.

حرکت قو

یکی از حرکاتی است که در یوگا بسیار از آن استفاده می‌شود و به درمان این مشکل کمک زیادی می‌کند. مخصوصاً برای افرادی که توانایی صاف نشستن ندارند. در این حرکت باید بر روی شکم دراز بکشید و پا‌ها را کنار هم بگذارید. سپس دست‌ها را بالا آورده و زیر خود به شکل ستون قرار دهید‌ از عمودی قرار دادن دست‌ها خودداری کنید. مقداری به دست‌های خود زاویه بدهید. تلاش کنید تا بازو‌های خود را به بدن نزدیک کنید. سپس شکم خود را به داخل ببرید مستقیم نگاه کنید و در هنگام تمرین بدن شما کمی از زمین فاصله داشته باشد.

درمان گودی کمر با استفاده از طب سنتی 

معمولا این مشکل با دارو‌ها و نسخه‌های گیاهی درمان نخواهد شد اما برای درمان گودی کمر شدید با طب سنتی می‌توانیم از چند راه سنتی برای کم کردن درد در افرادی که دچار این مشکل هستند استفاده کرد. یکی از راه‌های کاهش درد گودی کمر در طب سنتی بالابردن گردش خون در محل درد می‌باشد. به کمک زالو درمانی می‌توان این کار را انجام داد. معمولاً این کار حداکثر هفته‌‌ای یکبار انجام می‌گیرد. می‌توانید مقداری روغن سقز را با بادام تلخ ترکیب‌کرده و در محل درد به آرامی ماساژ دهید. البته این شیوه درمان قطعی نمی‌باشد. اما استفاده از دستورات طب سنتی باعث می‌شود تا التهاب کمتر‌شده و درد در قسمت گودی کمر کمتر گردد.

درمان گودی کمر با فیزیوتراپی 

یک روش دیگر برای درمان این مشکل فیزیوتراپی است . استفاده از خدمات فیزیوتراپی زمانی هست که گودی کمر هنوز به مرحله حاد نرسیده است. در این حالت فیزیوتراپیست به کمک بیمار می‌آید تا با آموزش یک سری حرکات اصلاحی باعث کاهش درد بیمار شود. همچنین فیزیوتراپیست به بیمار کمک می‌کند تا با انجام این حرکات انحنای زیادی را که در ناحیه ستون فقرات ایجاد‌ شده‌است درمان کند.

امکان تجویز دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی وجود دارد. همچنین ممکن است پزشک به بیمار توصیه کند تا از انواع کمربند‌های مخصوص گودی کمر برای بی‌حرکت نگه داشتن ستون فقرات و ممانعت از آسیب بیشتر استفاده‌کند. بیشتر افراد تایم خود را در محیط کار یا خانه می‌گذراندند و فیزیوتراپیست امکان اینکه ۲۴ ساعته آن‌ها را تحت نظر خود بگیرد وجود ندارد. بنابراین زمانی که عمل فیزیوتراپی انجام می‌گیرد به بیمار آموزش داده می‌شود که چگونه کمر خود را بکشد و خم کند.

درمان گودی کمر با عمل جراحی

برای درمان سریع گودی کمر و ممانعت از آسیب بیشتر پزشک از بیمار می‌خواهد تا عمل جراحی انجام دهد. معمولاً سه روش برای جراحی وجود دارد که جراحی قدامی، جراحی از جلو و جراحی از عقب نامیده می‌شوند. جراحی ستون فقرات باید توسط پزشکی انجام گیرد که صلاحیت انجام این کار را داشته باشد. البته انجام این کار معمولاً بعد از همه روش‌هایی که گفتیم پیشنهاد می‌شود.

درمان گودی کمر با ورزش چقدر زمان می‌برد؟ 

اگر پزشک شما درمان با ورزش را به شما پیشنهاد کرد و یا حرکات اصلاحی را برای درمان شما تجویز نمود معلوم است بیماری شما چندان وخیم نشده‌است. درمان گودی کمر با ورزش متغیر می‌باشد و به آیتم‌های متفاوتی وابسته است. عوامل تأثیرگذار در این امر عبارتند از میزان گودی کمر، شدت درد و توانایی بدنی شخص. برای انجام حرکات ورزشی پزشک فیزیوتراپ به شما کمک می‌کند تا دوباره به زندگی طبیعی خود برگردید.
.

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://ghadpl.com/?p=11205
0:00
0:00