کوتاهی قد یکی از رایجترین مشکلاتی است که افراد با آن دستوپنجه نرم میکنند. کودکان میتوانند به دلایل مختلفی در سنین رشد با کوتاهی قد مواجه شوند. همچنین، خوب است بدانید که افزایش سن و پیری نیز منجر به کوتاه شدن قد افراد میشود. اما سؤال اصلی این است که کوتاه شدن قد در میانسالی از چه سنی شروع میشود؟! افزایش سن چگونه بر کوتاه شدن قد افراد تأثیر میگذارد؟! در این مطلب از وبسایت قد پلاس به بررسی کوتاهی قد در میانسالی خواهیم پرداخت. همچنین، خوب است که با راهکارهای مناسب برای جلوگیری از کوتاه شدن قد در میانسالی آشنا شوید.
علت کوتاه شدن قد در جوانی و سنین بالا میتواند بسیار متنوع باشد؛ اما افراد میتوانند با استفاده از راه های افزایش قد مختلف همچون، ورزش های افزایش قد، پکیج افزایش قد و…، از این امر جلوگیری کرده و از قد مناسبی در دوران میانسالی و پیری برخوردار باشند.
فهرست مطالب
Toggleقد انسان از چه سنی کوتاه میشود؟
با افزایش سن بدن افراد با مشکلات مختلفی همچون، پوکی استخوان، از بین رفتن غضروفهای بین ستون فقرات و مواردی از این قبیل مواجه میشود. همه این موارد در کنارهم منجر به کاهش قد افراد در میانسالی و پیری میشوند. اما این کاهش قد از چه سنی شروع میشود؟! آیا باید از بابت کاهش قد بر اثر افزایش سن نگران بود؟! جالب است بدانید که کوتاه شدن قد در میان جمعیت تمام نژادها و در هر دو جنسیت زن و مرد دیده میشود.
این روند معمولاً از حدود 40 سالگی شروع میشود. پس از 40 سالگی، مردان با کاهش 1 میلیمتری قد در هر سال مواجه میشوند؛ این عدد برای زنان کمی بیشتر از مردان خواهد بود. همچنین، با افزایش بیشتر سن و گذر از مرز 70 سالگی، کوتاه شدن قد افراد سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. سرعت کوتاه شدن قد به عوامل مختلفی همچون، علت کوتاه شدن قد در جوانی، میزان پوکی استخوان و… بستگی دارد.
تاثیر افزایش سن بر کوتاهی قد
افزایش سن در افراد به گونههای مختلفی میتواند بر قد آنها تأثیر گذاشته و منجر به کوتاهی قد شود. بهطورکلی، ارتباط مستقیمی میان افزایش سن و کوتاه شدن قد وجود دارد. اگر شما نیز با دغدغه کوتاه شدن قد در اثر افزایش سن مواجه هستید، بهتر است نسبت به عوامل تأثیرگذار بر این فرآیند آشنایی پیدا کنید. بدین ترتیب، میتوانید با پیروی از یکی از راههای افزایش قد، میزان و سرعت کوتاه شدن قد در میانسالی را کاهش دهید. علت کوتاه شدن قد در جوانی و میانسالی میتواند کاملاً متفاوت از یکدیگر باشد. ازجمله رایجترین و مهمترین تأثیرات افزایش سن بر کوتاهی قد عبارتاند از:
- افزایش سن منجر به تخریب و از بین رفتن غضروفهای میان استخوانهای بدن، بهویژه مهرههای ستون فقرات، میشود. بنابراین، قد افراد به صورت قابلتوجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
- افزایش سن میتواند منجر به تحلیل عضلانی شده و افتادگی اسکلت را در پی داشته باشد. این امر به نوبه خود منجر به کوتاه شدن قد افراد میشود.
- افزایش پوکی استخوان میتواند با گذر سن منجر به کاهش تراکم استخوانها شده و کوتاهی قد را در پی داشته باشد.
- افزایش سن منجر به خشک شدن دیسکهای موجود در ستون فقرات شده و کوتاهی قد را به همراه خواهد داشت.
عوامل تشدید کننده کوتاهی قد در دوران پیری
کوتاهی قد در دوران پیری و با افزایش سن، امری اجتنابناپذیر است؛ اما این بدان معنی نیست که نمیتوان از شدت و سرعت آن کم کرد. پس از شناخت علت کوتاه شدن قد در جوانی و میانسالی میتوان با استفاده از یک برنامه و روتین زندگی مناسب، از تشدید کوتاهی قد در دوران پیری جلوگیری کرد. خوب است بدانید که عوامل مختلفی منجر به تشدید کوتاهی قد در دوران پیری میشوند. شما عزیزان میتوانید با شناخت و کسب آگاهی نسبت به این عوامل از تأثیرات مخرب آنها در امان باشید. برخی از رایجترین و مهمترین عوامل تشدید کننده کوتاهی قد در افراد عبارتاند از:
- مصرف بیرویه دخانیات و نوشیدنیهای الکلی که منجر به تخریب استخوانها و غضروفها میشوند.
- عدم برخورداری از رژیم غذایی سالم و مغذی که منجر به فقر مواد مغذی و موردنیاز بدن میشود.
- عدم برخورداری از فعالیت ورزشی مناسب که منجر به از بین رفتن بیشتر غضروفها و خشکی دیسکها میشود.
- عدم بهرهمندی از ویتامین D و کلیسم کافی در رژیم غذایی که پوکی استخوان را تشدید میکند.
- استفاده مکرر از داروهای مختلف که میتوانند به تخریب استخوانها و غضروفهای بدن سرعت ببخشند.
- و…
راهکارهای پیشگیری از کوتاهی قد در سنین بالا
اکنون که با علل کوتاه شدن قد در میانسالی و پیری آشنا شده و عوامل تشدید کننده این امر را شناختیم، بهتر است به دنبال راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از این امر در سنین بالا باشیم. علت کوتاه شدن قد در جوانی و روشهای پیشگیری و درمان آن را میتوان به پیشگیری از این امر در بزرگسالی نسبت داد. به عبارت دیگر، شما عزیزان میتوانید با پیشگیری از کوتاه شدن قد در جوانی، سرعت این امر در میانسالی را نیز کاهش دهید. جهت این امر باید راهکار مناسبی را انتخاب کرده و از آن پیروی کنید.
راهکارهای بسیار متنوعی برای جلوگیری از کوتاه شدن قد و کاهش سرعت آن وجود دارد؛ برخی از این راهکارها نیازمند مصرف دارو بوده و گروهی دیگر تنها مربوط به اصلاح روتین زندگی شما عزیزان هستند. در ادامه برخی از مهمترین و محبوبترین راهکارهای پیشگیری از کوتاهی قد در سنین بالا را بررسی خواهیم کرد.
تمرینات ورزشی
برخورداری از یک برنامه تمرینی مناسب را میتوان بهترین راهکار برای پیشگیری از کوتاه شدن قد در سنین بالا دانست. جالب است بدانید که علت کوتاه شدن قد در جوانی و میانسالی به طرز قابلتوجهی با عدم برخورداری از روتین ورزشی مناسب در ارتباط است. پیروی از یک برنامه ورزشی و انجام تمرینات ورزشی مناسب در دوران جوانی و میانسالی میتواند روند تخریب غضروفها را کند کرده و از پوکی استخوان جلوگیری کند. همچنین، بهرهمندی از تمرینات ورزشی روتین و روزمره میتواند از تحلیل و تضعیف عضلات نیز جلوگیری کند. همه این موارد در کنارهم میتوانند سرعت کوتاه شدن قد در سنین بالا را به صورت چشمگیری کاهش داده و تا حد زیادی از آن جلوگیری کنند.
اصلاح رژیم غذایی
برخورداری از یک رژیم غذایی سالم و مقوی را میتوان کلید پیشگیری از کوتاه شدن قد دانست. بدن افراد همواره نیاز به دریافت انواع مواد معدنی، ویتامینها، پروتئینها و سایر مواد مغذی دارد. درصورتیکه قادر به تأمین این مواد مغذی برای بدن خود باشید، بدن نیز میتواند به بهترین شکل از ماهیچهها و استخوانها محافظت کند. بهعنوان مثال، استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین D و کلسیم میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و مانع از کوتاه شدن قد در سنین بالا شود.
بنابراین، رژیم غذایی از اهمیت بسیار زیادی در جلوگیری از کوتاه شدن قد برخوردار است؛ البته، این موضوع مختص دوران میانسالی و پیری نبوده و بهتر است از همان دوران نوجوانی و جوانی رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیرید.
خواب کافی
برخورداری از خواب کافی نیز یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای افزایش قد و جلوگیری از کوتاه شدن آن در دوران پیری است. علت کوتاه شدن قد در جوانی میتواند عدم برخورداری از خواب کافی باشد؛ چراکه بدن انسان با برخورداری از خواب کافی و منظم میتواند سطح مناسبی از هورمون رشد را تولید و ترشح کند. وجود هورمون رشد کافی در بدن نیز به نوبه خود منجر به افزایش قد و جلوگیری از کوتاه شدن آن میشود. به همین دلیل است که میتوان با شناخت علت کوتاه شدن قد در جوانی، راهکار مناسبی برای جلوگیری از آن در دوران میانسالی و پیری ارائه داد.
مکمل های غذایی
استفاده از مکملهای غذایی نیز روش مناسب دیگری برای پیشگیری از کوتاه شدن قد در دوران میانسالی و پیری است. مکملهای غذایی انواع مواد موردنیاز بدن همچون، کلسیم، پتاسیم، ویتامینها، پروتئینها، مواد معدنی و… را تأمین کرده و به نوعی همه چیز را برای متابولیسم مناسب بدن آماده میسازند. البته، با بهرهمندی از یک رژیم غذایی مناسب میتوان تمامی این مواد را برای بدن خود تأمین کرد. بااینوجود، استفاده از مکملهای غذایی نیز میتواند اطمینان خاطری از این بابت ایجاد نماید که بدن به تمامی مواد موردنیاز برای حفظ سلامت استخوانها، غضروفها، دیسکها و ماهیچههای خود دسترسی دارد.
در بسیاری از شرایط علت کوتاه شدن قد در جوانی و میانسالی عدم دسترسی بدن به مواد موردنیاز خود در دوز کافی است.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت قد پلاس به کوتاه شدن قد در سنین بالا پرداخته و عوامل مؤثر بر آن را بررسی کردیم. افزایش سن بهطورکلی با تأثیر بر استخوانها، عضلات، غضروفها و… میتواند منجر به کوتاه شدن قد در افراد شود. مردان و زنان معمولاً از سن 30 الی 40 سالگی با این معضل مواجه میشوند. بنابراین، باید راهکارها و روشهای مناسبی را برای پیشگیری و کاهش سرعت کوتاه شدن قد را در پیش گرفت؛ ازجمله این روشها میتوان به استفاده از مکملهای غذایی، تمرینهای ورزشی و… اشاره کرد.
علت کوتاه شدن قد در جوانی و سنین بالا میتواند بسیار مختلف باشد. به همین دلیل، توصیه میکنیم که ابتدا دلیل کوتاه شدن قد را شناسایی کنید و سپس، راهکار مناسبی برای پیشگیری از آن را در پیش بگیرید. ممنون که در طول این مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این حوزه با ما در میان بگذارید.
منابع
- https://mehrparvar.com/افزایش-سن-و-کوتاهی-قد/
- https://mosbatesabz.com/mag/foods-that-prevent-height-growth/#:~:text=تحقیقات نشان میدهد که افراد,از رشد قد جلوگیری نماید.